Co dobrého si dát na Fuerteventuře?
26. červen 2010Kanárské ostrovy jsou bezesporu nádhernou destinací, která umí nabídnout prakticky všechno, co je moderní dovolená u moře vyžaduje. Fuerteventura je sice charakteristická krásnými plážemi a věčně vanoucím větříkem, který chladí turisty jak u moře, tak i ve vnitrozemí, nicméně při pobytu na tomto ostrově také nelze opomenout klasickou kanárskou kuchyni, která v sobě mísí vlivy kuchyně španělské- kontinentální a také kuchyně ostrovní. Které pokrmy tedy nejvíce lákají cizince při návštěvě Fuerteventury?
Inspirace fuerteventurské kuchyně a tradiční omáčky mojo
Kuchyně na ostrově Fuerteventura je do značné míry ovlivněna jednotlivými regionálními kuchyněmi ve Španělsku. Na mysli máme například kuchyni kastilskou, andaluskou anebo extramadurskou či další. Pravděpodobně nejtradičnější součástí jídel je místní klasická omáčka mojo. K její výrobě se tradičně používá olej, ocet, sůl, česnek a spousta různých bylinek. Rozhodně se nejedná o jednu univerzální variaci omáčky, ale jde o mnoho různých omáček dle chuti místních. Omáčka se nejčastěji podává k rybám a mořským plodům, nicméně dát si ji je možné i třeba k pouhé zelenině.
Tradiční tapas jako předzvěst dalších vynikajících jídel…
Když se řekne Španělsko, tak se spoustě lidí vybaví hlavně tapas. Jde o charakteristické předkrmy, které jsou nabízeny v drtivé většině restaurací nejen na Fuerteventuře, ale také na okolních ostrovech a pevninském Španělsku. Dovolená na Fuerteventuře se bez těchto předkrmů v podstatě ani nemůže obejít. Jednohubky tapas se mohou podávat jak jako předkrm, tak i jako chuťovka k jednotlivým nápojům. Vybrat si lze tapas například s olivami anebo klobáskami či sýrem. Zajímavé jsou tapas s robotničkami, rybami a dalšími mořskými plody.
Nemůže chybět ani paella, tradiční sopas a další pokrmy
Těžko lze najít na Fuerteventuře restauraci, kde by si turisté nemohli dát paellu. Jedná se o tradiční španělský pokrm, který má typickou žlutou barvu a jeho místem původu je Valencie. Základem paelly je rýže. Vynikající jsou především zdejší klasické polévky označované jako sopas. Vynikající je třeba taková bramborová polévka anebo polévka z mořských plodů. Jinak si turisté mohou dát také třeba ajo, což je zdejší bílé pečivo potřené česnekem smíchané s olejem. Skvělá je i zdejší placka Gofio, kterou uměli již místní domorodci Guančové.
ReklamaHodnocení
[Nahoru ↑]
Vložit komentář
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!
Co u nás hledáte?
alpy bibione teplota moře caorle počasí cesta do bibione cuba dlouhodobá předpověd počasí bibione dlouhodobá předpoveď počasí caorle dlouhodobá předpověď počasí itálie dominikanská republika dovolená u moře jamajka kam na cesty karlovy vary kodaň památky kodaň kuba levne poznavaci zajezdy lisabon livigno londýn památky londýn maledivy moře new york norsko počasí caorle předpověď počasí bibione teplota moře bibione teplota more caorle teplota moře itálie víkend u moře víkendové koupání chorvatsko víkendové koupání u moře víkendové koupání v chorvatsku víkendové koupání víkendové pobyty u moře víkendové zájezdy k moři víkendový pobyt u moře víkendový zájezd k moři